Anette som precis fått sin nya luftvärmepump från Canvac installerad
Hem / Inspiration / Så fick Anette ett varmare hem

Så fick Anette ett varmare hem

Lägre elkostnader och smartare funktioner. Det var förhoppningen när Anette letade efter en ny luftvärmepump. Valet föll på en ny modell från Canvac som installerades på bara några timmar.
– Jag är jättenöjd, säger hon.

En kylig vårmorgon i Eskilstuna väntar Anette på sin nya luftvärmepump. Den gamla har fyllt 15 år och behöver ersättas. Anette arbetar i stadens Elon-butik och har därför nära till goda råd.

Valet föll på Canvac Q Heat 5220 med hög energiklass, tyst drift och wifi-styrning. Ett perfekt komplement till villans värmesystem som även utgörs av en fjärrvärmelösning.

– Modellen passar mycket bra för gamla hus och är energisnål, snygg i designen och har fem års garanti, säger Anette.

Jämfört med direktverkande el har luftvärme- pumpar flera fördelar, förklarar Emily Jarméus på Elon Eskilstuna som hjälpte till inför köpet:

– En luftvärmepump har ett väldigt brett användningsområde. Den värmer på vintern, kyler på sommaren och den renar och cirkulerar luften, men den avfuktar också när den kyler, säger hon.

Prick klockan 8 anländer installatören Johan från Elon. Han monterar ner den gamla pumpen och installerar den nya på samma ställe. Anette valde att placera pumpen i hallen för att värma upp både köket och vardagsrummet samtidigt.

Installationen går smidigt och är över på bara några timmar.

Installation av luftvärmepump från Canvac

Nu har Anette inte bara en effektivare pump på plats – den kan också styras från mobilen. Exempelvis kan hon sänka värmen när hon är borta och se till att det är varmt och skönt vid hemkomsten.

– Jag gillar också nattläget som sänker värmen och spar energi under natten. Det här kommer att bli jättebra.

Tips: Tänk på detta inför installationen

Trygg och säker installation

Installationen av luftvärmepump måste alltid utföras av en certifierad installatör. I våra Elon-butiker kan du få hjälp med detta.

Enkelt att förbereda

För att installera din luftvärmepump behöver du som kund inte förbereda så värst mycket. Har du en särskild placering för pumpen i sikte kan det givetvis vara bra att plocka ner eventuella tavlor och se till att installatören kommer åt ordentligt.

Placering

Tänk på att placera pumpens innerdel centralt, till exempel i hallen eller i vardagsrummet. På det sättet ser du till att värmen når ut till så många rum som möjligt. Luftvärmepumpens innerdel bör placeras så nära utedelen som möjligt. De behöver inte sitta på samma vägg, men det är fördelaktigt.

Vi hjälper dig!

Flytta inte en luftvärmepump själv. Ta hjälp av våra återförsäljare på Elon!