Canvac luftvärmepumpar
Hem / Värme / Luftvärmepumpar

Luftvärmepumpar

Få bättre inomhusklimat året runt med en luftvärmepump från Canvac, de är utvecklade i Sverige och anpassade för det nordiska klimatet. Du får härlig värme på vintern och skön svalka på sommaren. Som en bonus får du även renare luft inomhus då pumpen får luften att cirkulera. I vårt sortiment har vi produkter som passar för såväl villor som fritidshus och garage. En luftvärmepump består av en inomhusdel och en utomhusdel. För att få ut optimal effekt av din pump rekommenderar vi ett hembesök av en installatör för att avgöra var pumpen bör placeras. Installationen är enkel, den kräver minimalt med ingrepp och ger dig ett helt nytt värmesystem på så kort tid som en halv dag.

Installation

Enligt lag ska luftvärmepumpar installeras av ett företag med kylcertifikat och av en installatör med ett personligt kylcertifikat. Anledningen till varför det inte är tillåtet att sköta installationen på egen hand är av hänsyn till miljön. Luftvärmepumpar har ett speciellt köldmedium vilket kan bidra till växthuseffekten samt skada ozonskiktet om det läcker ut eller släpps ut i atmosfären.

Det innebär att din Elon-butik behöver se till att detta efterföljs om du köper din pump hos oss. Vi hjälper gärna till att installera!

Vid köp på elon.se kommer din pump att skickas till en Elon-butik som kan hjälpa dig att boka in och utföra en godkänd installation.

För att få hämta ut din luftvärmepump från butiken behöver du antingen boka en installation hos din lokala Elon-butik eller uppge din installatörs certifieringsnummer innan du hämtar ut produkten.

Mer information kring regelverket hittar du på incert.se och alltomfgas.se.