Canvac luftfuktare
Hem / Ren luft / Luftfuktare

Luftfuktare

Rätt luftfuktighet är viktigt för ditt hem! Vi tillbringar den mesta tiden inomhus och därför är inomhusluften viktig för vår hälsa. Det är viktigt att den inte blir för torr. Canvac Q Air luftfuktare ger dig ett bättre inneklimat. En för torr inomhusluft kan ge torr hud och torra slemhinnor med ökad förkylningsrisk samt förvärra astma. För torr luft kan också ge dig trötthet och huvudvärk. Ge dig själv en hälsosammare inomhusmiljö med en luftfuktare!

Luftfuktare inomhus 

Det är framförallt på vintern som det är viktigt att ha en luftfuktare inomhus. Luften är nämligen torrare än vanligt under vinterhalvåret. Utöver att bidra till torr hud, torra slemhinnor och förvärrad astma kan torr luft även orsaka andra problem. Växter, möbler och parkettgolv kan påverkas av den torra luften. Till exempel kan trämöbler börja spricka. Problemen uppstår vintertid i och med de stora temperaturskillnaderna mellan inom- och utomhusluften.

Luftfuktare astma 

För dig som har astma kan torr inomhusluft förvärra symptomen. För att få bukt med dina besvär kan en luftfuktare vara rätt lösning. Den kan även vara till hjälp för dig som har problem med luftvägarna eller som har någon typ av allergi. En smutsig luftfuktare kan förvärra besvären hos allergiker och astmatiker. Det kan även orsaka problem hos friska personer som kan uppleva förkylningsliknande symptom. För att förhindra att bakterier sprids med vattenångan är det därför extremt viktigt att rengöra luftfuktaren regelbundet.

Luftfuktare eller luftrenare – vad är skillnaden?

Skillnaden mellan luftfuktare och luftrenare är precis som det låter. Luftfuktare förbättrar luftfuktigheten och luftrenare renar luften. Båda två kan användas för att uppnå bättre inomhusluft även om deras funktioner skiljer sig åt. En luftfuktare använder vatten för uppnå mer fuktighet inomhus. En luftrenare ser till att minska föroreningar i hemmet genom att filtrera bort damm och partiklar i luften.