Canvac avfuktare
Hem / Ren luft / Avfuktare

Avfuktare

Avfukta din inomhusmiljö med Canvac Q Air avfuktare. I vanliga villakällare kan luftfuktigheten bli mer än 80%. Giftiga mögelsvampar kan då få fäste och orsaka astma, infektioner och utslag. Dammkvalster som också trivs bra i sådana miljöer kan orsaka allergier. Med en luftavfuktare motverkar och bekämpar du luftfuktigheten och de problem en förhöjd luftfuktighet medför. Luftavfuktare hjälper dig att få en bättre inomhusluft. Luftavfuktare från Canvac och är tysta, lättplacerade och tar liten plats! Koppla till en slang (tillbehör) och den sköter sig själv.

Q Air D14 är en generös maskin! Den drar in fuktig, unken luft och släpper ut torr och varm luft utan att bli dyr i drift. Dessutom renar den luften från bland annat damm och pollen.

Avfuktare tvättstuga

En avfuktare ser till att hålla fuktbalansen på en bra nivå i tvättstugan. Det är extra viktigt att ha ett fräscht inomhusklimat där du hänger tvätten. Med en avfuktare torkar tvätten snabbare eftersom att den suger upp fukten och blåser ut torr luft. Den minskar även risken för fukt- och mögelskador. 

Tips! Häng upp kläderna i ett stängt rum, det gör avfuktningen mer effektiv och ger en kortare torktid. 

Avfuktare krypgrund och källare

Canvacs avfuktare kan användas i hela huset, till exempel i krypgrund eller källare. Om du har bytt ut oljepannan till fjärrvärme eller bergvärme finns det risk att luftfuktigheten ökar i källaren. Tidigare torkade spillvärmen från pannan ut luften. Förebygg problemet med en avfuktare som minskar risken för fuktskador och bidrar till ett bättre inomhusklimat. 

Avfuktare husvagn

Avfuktare är också praktiskt i fordon som vinterförvaras, exempelvis husvagn och husbil. Detta eftersom att det blir mer kondens på vintern som lägger sig på kalla ytor, bland annat på väggar och fönster. Samma problem kan uppstå i andra utrymmen som vanligtvis står tomma vintertid. Till exempel sommarstugor och båtar. En avfuktare avhjälper det här problemet och minskar risken för dålig lukt, mögel och fuktskador.