Fläkt, Canvac
Hem / Kyla / Fläktar

Fläktar

För att få det svalt hemma är det viktigt med bra luftgenomströmning. Med hjälp av en fläkt kan du få luften att cirkulera. Canvac Q Air fläktar är tysta och lättskötta i stilren design. Fläktarna finns både som bordsfläkt och golvfläkt. Alla våra modeller har tre lägen – låg, mellan och hög – samt svängfunktion och vinklingsbar fläktdel.

Guide: Kyla ner rum med fläkt

Köpa fläkt

En fläkt kan hjälpa dig uppnå ett svalare inomhusklimat. Vilken fläkt som är rätt för dig beror på var du har tänkt placera den. Om du behöver en fläkt i sovrummet kan det vara en bra idé att välja en tyst fläkt. I vardagsrummet är det bättre med en golvfläkt som kan svalka ner ett större utrymme. För vissa rum är det optimalt med en liten och diskret fläkt. Canvac Fläkt CPF4360S passar till exempel bra i kontorsrummet. Fördelen med en liten fläkt är också att den lättare kan flyttas och placeras på olika platser i hemmet.

Tyst fläkt

Välj en fläkt med låg ljudnivå om du ska ha den stående i sovrummet. Ett tyst och svalt sovrum är viktigt för att du ska få en god natts sömn. Canvac Bordsfläkt FT30-U5 har en låg ljudnivå och fläktar skönt i värmen. Det går att vinkla och justera fläktdelen så att den svalkar precis där du vill.

Golvfläkt

En golvfläkt är perfekt när du vill uppnå ett svalare inomhusklimat på en större yta. Den svalkar lika bra även om den är placerad längre bort i ett rum. Canvac Golvfläkt CGF5400X har tre fläktlägen för att du ska få ett behagligt vinddrag. Den har också ett justerbart stativ, låg ljudnivå och fläktdelens diameter är 40 cm.

Fläkt eller AC? 

En fläkt fungerar utmärkt när du behöver svalka ner ett rum, till exempel sov- eller vardagsrummet. Det är även möjligt att placera flera fläktar på olika platser i ditt hem som behöver bli svalare. Känner du däremot att fläkten inte svalkar tillräckligt är det kanske dags att köpa luftkonditionering istället. Det är nämligen bara en luftkonditionering/AC som kan kyla ner luften. 

Tips för att hålla sig sval i värmen:

-Skapa en AC-liknande effekt genom att ställa en skål med isbitar framför din fläkt. Isbitarna kyler ner luften och svalkar härligt i hettan.

-Stäng ute värmen genom att hålla fönster stängda och persiennerna neddragna dagtid.

-Vädra på natten, helst i korsdrag. 

-Kyl ner dig genom att ta ett kallt dopp eller en kall dusch. En blöt handduk mot nacken fungerar som en snabb lösning.