Bordsfläkt
Hem / Inspiration / Köpa fläkt – tips och råd 

Köpa fläkt – tips och råd 

Dags att köpa fläkt inför sommaren? I den här guiden går vi igenom saker som kan vara bra att tänka på innan du tar ditt beslut. Oavsett om du letar efter en svalkande inomhusfläkt till vardagsrummet, sovrummet eller hemmakontoret finns det en modell som passar just dig.

I Canvacs sortiment hittar du olika typer av fläktar – allt från golvfläktar och pelarfläktar som passar bra i större rum till bordsfläktar som lämpar sig för mindre utrymmen. Eller varför inte välja en fjärrstyrd modell? 

Under de allra varmaste sommardagarna är det skönt att ha en fläkt som friskar upp, men om du är ute efter en kylande effekt ska ska du investera i luftkonditionering. Om du väljer att använda luftkonditionering i en del av hemmet kan det ändå vara aktuellt att skaffa fläkt för ett separat rum. 

I den här guiden om fläktar går vi igenom följande:

-Golv- eller pelarfläkt?

-Bordsfläkt

-Fläkt med fjärrkontroll

-Vanliga frågor

-Sammanfattning

Köpa fläkt – golv- eller pelarfläkt?

Om du funderar på att investera i en fläkt kan det vara bra att ha koll på vilka typer av fläktar som finns på marknaden. Två klassiska modeller är golv- och pelarfläkten. Båda fläktarna är så kallade stående fläktar, det vill säga de placeras direkt på golvet. 

En vanlig golvfläkt är en traditionell modell med synliga blad. I Canvacs sortiment hittar du golvfläktarna CGF1403V och CGF5400X. Canvac CGF1403V är en smidig golvmodell som passar i större rum, exempelvis vardagsrummet. Canvac CGF5400X är en annan populär golvfläkt med tre olika hastigheter som också gör sig bra i stora utrymmen. 

Pelarfläkten även kallad tornfläkt, har en smal och avlång form och gömda blad. Den här typen av fläkt är en så kallad oscillerande golvfläkt. Pelarfläkt fungerar ungefär likadant som vanlig fläkt, skillnaden är att bladen är gömda. Bland Canvacs pelarfläktar finns Canvac CPF4360S och CPF6420S. Båda modellerna kan användas ihop med fjärrkontroll.

Köpa bordsfläkt

Till vissa rum kan det vara en smart idé att köpa bordsfläkt som kan placeras på byrån, skrivbordet eller hyllan. Det gäller bland annat i utrymmen där du inte har plats för en stående fläkt eller där du enkelt vill kunna flytta runt på fläkten.

Det kan exempelvis vara skönt att placera en bordsfläkt på skrivbordet om du arbetar hemifrån. Den här typen av fläkt är även en praktisk modell för sommarstugan.

Köpa fläkt med fjärrkontroll 

Är du sugen på att införskaffa fläkt med fjärrkontroll? En fjärrstyrd fläkt är skönt när du vill kunna slå av/på fläkten från soffan eller sängen. Det är också smidigt att kunna justera hastigheterna med hjälp av fjärrkontrollen. 

Canvac CPF4360S styrs med fjärrkontroll och har tre hastigheter: normal, naturlig och sömn. Den tysta fläkten är perfekt i sovrummet. Dessutom har den en diskret design som gör att den smälter in i inredningen. 

Canvac CPF6420S är också en fläkt med fjärrkontroll. Den har sex hastigheter och fungerar likt CPF4360S utmärkt i sovrummet – men såklart även i hemmets övriga rum. Med sin stilrena design gör den sig snygg var du än placerar den. 

Köpa fläkt – vanliga frågor 

Var kan man köpa fläkt?

Du kan köpa en fläkt från Canvac i din lokala Elon-butik – eller beställ direkt på Elon.se redan idag! I Canvacs sortiment hittar du golvfläktar, pelarfläktar och bordsfläktar – varför inte välja en modell som är fjärrstyrd?

Vilken fläkt är bäst?

Vilken fläkt som är bäst beror på vilka funktioner som är viktiga för just dig och var du har tänkt placera fläkten. Är du ute efter en fjärrstyrd modell? En tystgående fläkt? Bland Canvacs inomhusfläktar hittar du stora modeller som passar i öppna utrymmen – och mindre bordsfläktar som är utmärkta i exempelvis sovrummet eller hemmakontoret. 

Varför pelarfläkt?

Pelarfläkt brukar ibland även kallas tornfläkt och namnet kommer från fläktens form som kan liknas vid ett torn. Pelarfläkten tar mycket mindre plats än en vanlig golvfläkt och passar därför bra i små utrymmen. På grund av sitt diskreta utseende med osynliga blad stör den heller inte heminredningen.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en fläkt?

Det finns en del som kan vara bra att tänka på innan det är dags att skaffa en fläkt. Tänk igenom vilket behov du har och var i rummet fläkten ska stå innan du bestämmer dig för att investera i en golvfläkt, pelarfläkt eller bordsfläkt. En annan sak att fundera på är om fläkten ska vara tystgående och/eller fjärrstyrd?

Våra andra guider