Canvac oljefyllda element & radiatorer
Hem / Värme / Oljefyllda element & radiatorer

Oljefyllda element & radiatorer

Behöver du lite extra värme till fritidshuset, sommarstugan eller ditt permanentboende? Det finns många fördelar med att välja oljefyllda element som den extra värmekällan. Och det är en billig investering för att få mer värme när det verkligen behövs. Och det går snabbt att få upp värmen.

Med oljefyllda element från Canvac kan du öka värmen lokalt där du behöver och samtidigt behålla ett behagligt inomhusklimat då själva oljeelementet är inneslutet och inte kommer i kontakt med luften. Det senare är en viktig aspekt då luften inte torkas ut, dessa element är därför ett bra val för allergiker. En radiator fylld med olja fungerar på samma sätt som ett vattenburet element, det avger strålningsvärme.

Oljefyllda element som är enkla att flytta

Våra oljefyllda radiatorer har självklart hjul vilket gör dem smidiga att flytta runt efter behov. Här kommer lite kort information om våra element.

COE6200V är ett oljeelement med 9 flänsar och effekt på 2000 W. Hanteringen av elementet sker via en elektronisk kontrollpanel eller med hjälp av en fjärrkontroll. Kontrollpanelen är utrustad med display och knappar och du kan bland annat aktivera timer.

Oljeelementet COE5200V har mekanisk kontroll, 9 flänsar och en effekt på 2000 W.

Vill du läsa mer? Vi har en gjort en guide i ämnet ”Litet element – enkel och effektiv lokal uppvärmning”.

Rengöring och underhåll av oljefyllda element

  • Torka regelbundet av damm från flänsarna på detta elektriska värmeelement (värme- strålningen försämras om du inte gör det).
  • Koppla bort värmeelementet från nätspänning och låt det svalna. När det har svalnat torkar du bort damm med fuktig trasa. Använd inte rengöringsmedel eller rengöringspro- dukter som innehåller slipmedel.
  • Skrapa inte av ytan på flänsarna med vassa eller hårda verktyg (om färgen repas kan värmeelementet börja rosta).

Fördelar med oljefyllda element 

Energisnålt: Trots att elementen är oljefyllda drivs de av el. Oljefyllda radiatorer är därför ett energieffektivt val för att värma upp ditt hem.  

Ingen bränd doft: Damm som hamnar på el-element kan brännas och sprida dålig doft i hemmet. Det sker däremot inte med oljefyllda element eftersom att de har ett slutet system som hindrar ytan från att att bli för varm.

Optimal temperatur: Oljefyllda element arbetar med strålningsvärme. Strålningsvärme är den mest behagliga typen av värme och upplevs oftast som värme från solen eller en eldstad. 

Allergivänligt: Luften torkas inte ut med oljefyllda element eftersom att elementet aldrig möter luften direkt, vilket är bra för de som har astma- och allergiproblem.

Säkert: Värmen fördelas jämnt vilket innebär att ett oljefyllt element aldrig blir för varmt på ytan. Det minskar i sin tur risken att bränna sig, vilket är särskilt viktigt om du har små barn. 

Flyttbara: Ett oljefyllt element kan enkelt lyftas och placeras i rum som kräver extra uppvärmning. Den här typen av element är därmed en väldigt praktisk värmekälla.