Infravärme från Canvac
Hem / Värme / Infravärme

Infravärme

Behöver du lite extra värme till balkongen eller uterummet? Med infravärme från Canvac kan du få till en behaglig temperatur på din uteplats och samtidigt förlänga utomhussäsongen.

Köpa infravärme – att tänka på 

Om du har beslutat dig för att köpa infravärme till ditt hem kan det vara bra att fundera på om du vill ha en vägghängd eller stående modell. Båda har sina fördelar. Hängande infravärme placeras på en plats i uterummet eller på terassen där du vet att du alltid kommer behöva värme. En golvmodell är å andra sidan utmärkt för dig som vill kunna använda värmekällan på olika ställen och/eller ha möjlighet att enkelt ställa undan enheten när den ej används.

Infravärme hängande

Om du vill ha vägghängd infravärme ska du välja Canvac CIV5200S på 2000 W. Den har fyra effektlägen och timerfunktion. När du köper din hängande infravärme från Canvac levereras den med väggfästen så att du enkelt kan montera ditt värmeelement. 

Infravärme stående

Om du hellre vill ha en golvmodell som är enkel att flytta runt ska du välja Canvac CIV5210S på 2000W. Den här modellen har två effektlägen och timerfunktion. 

Rengöring av infravärme

Med regelbunden och ingående rengöring försäkrar du dig om att din infravärmare kommer att fungera effektivt och felfritt i många år. 

Följ nedanstående anvisningar vid rengöring av värmeelementet:

1. Dra ut nätsladden innan du påbörjar rengöring.

2. Försäkra dig om att värmeelementet är svalt innan du fortsätter.

3. Rengör värmeelementets utsida med en mjuk, fuktig trasa. Vid behov kan du använda milt rengöringsmedel. Torka av enheten med en mjuk trasa efter rengöring. (Försäkra dig om att INGA vätskor kommer in i värmeelementet).

4. Använd INTE alkohol, bensin, rengöringsprodukter som innehåller slipmedel, möbelpolish eller grova borstar vid rengöring av värmeelementet. Sådana produkter kan orsaka skada eller nötning på värmeelementets yta.

5. DOPPA INTE värmeelementet i vatten.

6. Försäkra dig om att värmeelementet är helt torrt innan du använder det igen.

Fördelar med infravärme

  • Snabb och behaglig värme
  • Flyttbar eller fast placering – du väljer själv!
  • Förlänger utomhussäsongen – du kan njuta av svala sommarkvällar och sitta ute även när hösten smyger sig på.