Avfuktare i tvättstugan hjälper till att torka tvätten snabbare
Hem / Inspiration / Torka tvätten fortare med luftavfuktare i tvättstugan

Torr tvätt i vinter med avfuktare i tvättstugan

Med en avfuktare i tvättstugan kan du torka tvätten fortare under vinterhalvåret. Det mest energisnåla och miljövänliga är förstås att hänga tvätten utomhus men kan som sagt bli knepigt under vinterhalvåret. En luftavfuktare är ett bra komplement och alternativ till torktumlare som annars sliter mycket på kläderna.

Torr tvätt och bättre inomhusmiljö

Tvättstuga, badrum eller duschutrymme bidrar alla till ökad luftfuktighet. Utöver att hjälpa till med att korta ner torktiden av tvätt ser en luftavfuktare även till att hålla nere luftfuktigheten och bidrar på så vis till en bättre inomhusmiljö.

Tork-funktion för lägre elförbrukning

Canvacs modeller av luftavfuktare kommer med en inbyggd tork-funktion som anpassar drifttiden efter hur mycket kläder och hur mycket fukt det finns i rummet. Allt för att minska energiåtgången och för att tvätten ska torka snabbare.

5 tips som minskar torktiden med luftavfuktare

· Se till att det finns utrymme mellan den hängande tvätten (ca 5 cm) så att luft kan passera emellan.

· Är gallret för utblåset ställbart? Se till att det är vinklat mot tvätten.

· Under vintern är luften generellt sett torrare. Genom att höja rumstemperaturen med element eller värmefläkt torkar tvätten ännu snabbare.

· Om du har mycket tvätt kan du med fördel låta plaggen byta plats under torkningen så att den varma luften från avfuktaren når alla klädesplagg.

· Häng kläderna som ska torkas i ett litet, stängt rum.

Avfuktarens kapaciteten påverkar torktiden

Beroende på vilken modell av avfuktare du väljer påverkas torktiden. Desto högre kapacitet, alltså hur mycket vatten som avfuktaren kan utvinna per dag desto mer kan du korta ner torktiden.

» Lästips! 2017 testade Energimyndigheten att torka tvätt med hjälp av luftavfuktare för att undersöka hur effektivt det verkligen är.

Relaterade artiklar